Anchete

Transelectrica pe mâna trans-milițienilor

După dezvăluirile apărute în presă cu privire la Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectica S.A., binomul managerial Nițu Cătălin și Răducu Augustin a declanșat o campanie de represalii împotriva angajaţilor suspectaţi că ar fi furnizat informaţii din interiorul companiei către presă.

Mai mult, după un şir de investigaţii, managerii instituţiei au dispus printr-o decizie, fără a preciza motivul real, identificarea tuturor documentelor electronice aflate pe tehnica de calcul pentru trei angajați din Transelectrica. În plus, au dispus schimbarea încuietorilor de la ușile birourilor acestor angajați, înterzicându-le, practic, accesul la muncă și încălcând, astfel, Constituția României care garantează dreptul la muncă potrivit articolului 41.

Art. 41 din Constituţia României:

(1) Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă.”

Întrebarea care intervine este următoarea: oare câte acțiuni de acest tip vor mai declanșa asupra angajaților onești cei doi foști polițiști aflați la conducerea Transelectrica.

Cu siguranţă, acţiunile represive ale  binomului Nițu&Răducu au un fundament real, acela de a încerca să ascundă lista unor privilegii oferite pentru prelungirea mandatelor cu încă 4 luni. Astfel, după instalarea la conducerea Transelectrica, acest binom a convocat două ședințe AGA (Adunarea Generală a Acționarilor), una în noiembrie și alta în martie, tocmai pentru a acorda anumite bonificaţii membrilor Consiliului de Supraveghere al Transelectrica. Mai exact, în sendinţa AGA din data de 26 noiembrie 2019, prima de acest fel după numirea lui Nițu în funcție, membrii Consiliului de Supraveghere și-au mărit indemnizațiile de la aproximativ 4.600 de lei brut la peste 13.500 lei, adică de peste trei ori. Pentru această hotărâre s-a invocat art.8 din OUG 109/2011, cu modificările ulterioare din Legea 111/2016. După această ședință, binomul a considerat că acești membri nu au destule privilegii materiale și a convocat în data de 06 martie 2020 o ședință AGA în care a venit cu propunerea aprobată pe loc de către membrii Consiliului de Supraveghere, ca aceștia să primească pe lângă telefon mobil de serviciu, laptop sau tabletă, mașină de serviciu, birou cu dotările necesare, plus alte beneficii.

Trebuie precizat că niciodată în istoria Transelectrica, de când această instituție este condusă în sistem dualist, membrii Consiliului de Supraveghere nu au beneficiat nici de birouri, nici de mașini de serviciu și nici de indemnizații de peste 10.000 lei.

Nici măcar PSD-ul care era specializat în a acorda privilegii nejustificate camarilei numite în C.A. și în C.S. nu a avut tupeul de a mări de trei ori indemnizațiile membrilor C.S. și să le dea mașini de serviciu, laptopuri sau birouri.

Așadar, pentru a se putea menține la butoanele companiei strategice de transport a energiei electrice, caracatița foștilor angajați din Ministerul de Interne, care în prezent conduce Transelectrica, a calculat la milimentru mărirea privilegiilor celor din Consiliul de Supraveghere, ca o metodă de presiune asupra unor membri cu scopul a vota prelungirea mandatelor de conducere ale lui Nițu și ale celorlalți.

Se pare că demersurile managerilor nu au rămas fără rezultate, astfel încât s-a reuşit prelungirea mandatelor acestor pensionari de lux pentru încă 4 luni, începând cu data de 09.06.2020

Facebook Comments Box
Arată-ne că ți-a plăcut ce ai citit!. Dă-ne un SHARE și un LIKE! Mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *