Analize

”Victoria și-al ei Husar” – curajul de a iubi în vremuri de război și reîntâlnirea cu destinul pe scena Teatrului de Operetă şi Musical “Ion Dacian”

Duminică, 31 martie 2024, începând cu orele 18.00, scena Teatrului de Operetă şi Musical “Ion Dacian” va găzdui spectacolul ”Victoria și-al ei Husar” (Viktoria und ihr Husar), o poveste despre sacrificiu și alegeri dificile

În incandescenta lumină a reflectoarelor Teatrului Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian”, se desfășoară un spectacol de neuitat, opereta ”Victoria și-al ei Husar” (Viktoria und ihr Husar), o poveste captivantă despre iubire, loialitate și reîntâlnirea cu destinul, o poveste de dragoste care înduioșează sufletele și trezește emoții adânci în inimile spectatorilor.

Opereta în trei acte „Victoria și-al ei Husar” creată de compozitorul Paul Abraham și desăvârșită de libretiștii Alfred Grünwald și Fritz Löhner-Beda aduce în prim-plan o poveste tulburătoare despre puterea iubirii în fața adversităților neașteptate.

Spectatorii sunt invitați să se alăture călătoriei emoționante a personajelor prin peisaje variate și timpuri tumultoase, o călătorie care urmărește aventura inimilor celor două personaje principale – Victoria și husarul Koltay.

Încă de la primele note, publicul este captivat de pasiunea care mocnește între cei doi protagoniști, o pasiune care rezistă încercărilor tragice ale istoriei.

Povestea începe în Japonia, unde frumoasa Victoria și husarul Koltay se îndrăgostesc într-un decor exotic. Războiul, un alt protagonist al operetei, își întinde umbra asupra iubirii fragile dintre Victoria și Koltay și îi separă, iar Victoria crede că iubitul ei a pierit în bătălie. Încercările și suferințele aduse de Primul Război Mondial zguduie fundamentele relației lor, punând la încercare loialitatea, curajul și forța de a iubi în ciuda durerii.

Destinul o poartă pe Victoria în brațele unui diplomat american, John Cunlight, alături de care își construiește o nouă viață, însă viața nu este niciodată simplă, iar întâlnirea neașteptată dintre tânără și Koltay reînvie flacăra unei iubiri crezute pierdute.

Pe măsură ce povestea se desfășoară, reîntâlnirea Victoriei cu Koltay aprinde flăcările amintirilor și ale iubirii din trecut, astfel că Victoria se vede prinsă între loialitatea față de soțul său și sentimentele puternice pe care le simte pentru Koltay, oferind publicului o privire adâncă în sufletul său zbuciumat.

Cu toate că destinul i-a despărțit și i-a aruncat pe căi diferite, chemarea inimii îi aduce din nou împreună, încercându-le rezistența în fața alegerilor dificile.

Conducerea muzicală: Alexandru Ilie

Regia: Cătălin Voineag, după versiunea realizată de regizorul George Zaharescu

Asistent regie: Gladiola Nițulescu- Lamatic; Decoruri: arh. Cătălin I. Arbore

Costume: Hristofenia Cazacu şi arh. Cătălin I. Arbore; Coregrafia: Mihaela Atanasiu; Asistent coregrafie: Iolanda Petrescu; Mișcare scenică: Andreea Toma

Dirijor cor: Aurel Muraru

Distribuție:

Victoria, soţia ambasadorului Cunlight – Tina Munteanu; Stefan Koltay, căpitan de husari – Mihai Urzicana; John Cunlight, ambasador american – Marius Mitrofan; Riquette, camerista Victoriei – Gabriela Daha; Ianczi Barnay, ordonanţa lui Koltay – Valentino Tiron; O Lia San, logodnica lui Berry – Daniela Bucșan; Berry Cunlight, fratele ambasadorului – Cătălin Petrescu; Un preot japonez – Orest Pîslariu-Ranghilof; Primarul din Doroszma – Mihăiță Radu; James, secretar al ambasadei – George Matei; Tokeramo Yagani, diplomat japonez – Marius Meragiu; Un ofiţer rus – Arnold Mack; Kamakuri O Miki San, valet japonez – Letiția Vlădescu

Opereta „Victoria și-al ei Husar” nu este doar o poveste despre iubire și reîntâlnire, ci și despre curajul de a-ți urma propria inimă în ciuda obstacolelor și a sacrificiilor. Prin muzică fermecătoare și interpretări captivante, acest spectacol promite să trezească emoții puternice și să rămână în inimile spectatorilor mult timp după ce cortina cade.

Spectatorii sunt invitați duminică, 31 martie 2024, începând cu orele 18.00 să călătorească alături de personaje prin culisele unei epoci tulburi și să simtă fiecare zbucium al inimilor în conflict, alături de „Victoria și-al ei Husar”.

Informații despre stagiunea 2023-2024, cât și calendarul spectacolelor și evenimentelor desfășurate la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”,  puteti afla de pe  site-ul oficial: www.opereta.ro   sau de pe pagina de facebook a teatrului: https://www.facebook.com/OperetaIonDacian/

Biletele pot fi achiziționate atât on-line de pe site-urile www.opereta.ro  și www.ticketstore.ro, cât și de la casa de bilete aflată în incinta teatrului din Bulevardul Octavian Goga, nr.1, sector 3.

Facebook Comments Box
Arată-ne că ți-a plăcut ce ai citit!. Dă-ne un SHARE și un LIKE! Mulțumim!

Un comentariu

  • cardrecenzii

    Sunt extrem de entuziasmata sa va anunt ca in data de 31 martie 2024, de la orele 18.00, scena Teatrului de Opereta si Musical „Ion Dacian” va gazdui spectacolul „Victoria si-al ei Husar” (Viktoria und ihr Husar) – o poveste fascinanta despre sacrificiu si alegeri dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *