Analize

Conspiraţia COVID, faţă cu moţiunea

Spuneam încă de săptămâna trecută că moţiunea lui Ciolacu este un fel de comedie care ar putea primi şi un nume….Marea mahmureală….şi un subiect pe măsură, cel al oamenilor care se trezesc, la un moment dat, într-un loc şi nu ştiu ce i-a lovit. Sunt covins că acesta este sentimentul pe care îl nutresc foarte mulţi politicieni, dacă nu majoritatea!

S-au culcat codaşii satului şi, prin mişculaţiile partidului, s-au trezit senatori şi deputaţi. Pentru unii dintre ei, un mandat în Parlamentul României a fost şi o oportunitate de a-şi desăvârşi studiile şi de a obţine diploma de Bacalaureat.

Circ, mult circ…însă problema este că nu prea mai este pâine! Nici pentru noi, nici pentru ei. Puterea mimează guvernarea, măsurile ferme şi adecvate, opoziţia mimează controlul, implicarea în nevoile cetăţeanului şi apărarea drepturilor individuale.

Moţiunea Seppuku, așa cum mi-a plăcut să o numesc, era menită să taie în carne vie PNL-ul prin prisma faptului că nu a gestinat bine pandemia, că mulţi copii nu-şi pot permite masca zilnică, iar să-ţi doreşti apă curentă în şcoli este la fel cum ţi-ai dori să zbori câte 5 minute zilnic pe Lună.

Ceea ce a uitat să spună PSD-ul este că, din 1989 și până recent, a fost mai mult de 20 de ani la guvernare, iar în prezent multe şcoli arată mult mai rău decât înainte de 1989. Mahmureala lui Ciolacu generează un singur lucru…moţiunea! Cvorumul şi majoritatea sunt deja stabilite în mintea sa, iar dacă nu se realizează nici una, nici cealaltă este de vină pandemia care i-a sabotat ideea genială.

De cele mai multe ori, când îl aud vorbind pe Ciolacu am impresia că s-a conectat la vreun satelit care îi transmite mesaje din spaţiu…iar moţiunea sa se bazează pe votul unor spirite supranaturale, căci se pare că voturile din Parlament pot fi exprimate de către oameni, care ce să vezi? Uneori pot fi contacţi direcţi ai unor confirmaţi pozitiv cu coronavirus.

Una peste alta, vibe-ul acestei moţiuni poartă amprenta abulică a unor oameni ca Ciolacu, care se bazează pe votul OZN-urilor sau precum Carmen Dan care ne spune din vârful patului cât de mult şi-ar fi dorit să voteze moţiunea, dar… ghinion! Mama sa are Covid!

Până una-alta, până trece pandemia, până trece mahmureala şi mesajele astea ezoterice devin mai elocvente, se apropie alegerile locale şi împreună cu ele o altă demonstraţie de elucubraţii electorale şi de măsuri halucinante, căci aşa cum spunea Caragiale, “Câtă vreme sunt ai noştri la putere, cine să stea să facă revoluţie?”

Facebook Comments Box
Arată-ne că ți-a plăcut ce ai citit!. Dă-ne un SHARE și un LIKE! Mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *