Analize

O zi cât o eternitate

Dimineața acestei zile de sărbătoare m-a găsit emoționat, la fel cum se întâmplă în fiecare an în preajma acestei zile. Imnul național se intonează pe la toate posturile de televiziune, pe străzi domnește un aer de sărbătoare care îmi umple sufletul.

Chiar și nenumăratele mesaje de pe grupurile de whatsapp, prin urările pe care toți le adresează, subliniază că astăzi e ziua bucuriei pentru români. De mult nu am mai simțit atâta bucurie! În fiecare an trăiesc această zi gândindu-mă cu bucurie doar la faptul că sunt român. Am uitat definitiv de Iohannis, de Ciolacu, de Cîțu, de Firea, am uitat de toți și vă îndemn să faceți la fel. Astăzi, mai mult decât oricând, simt nevoia să nu-mi mai fac speranțe și nici să exprim regrete sau reproșuri, asta pentru că mă simt puternic prin simplul fapt că aparțin unui popor de oameni dârzi și devotați țării și care nu au lăsat nicio clipă din viața lor să treacă fără a-și folosi inteligența și priceperea pentru binele României.

Pentru mine, astăzi este suficient să citesc discursul lui Iuliu Maniu rostit la Alba Iulia în fața a peste 100.000 de români veniți să dea mână cu mână, într-un simbol al puterii și credinței în viitorul României….. „Noi, onorată

Adunare Națională, privim înfăptuirea unității noastre naționale ca un triumf al libertății omenești. Noi nu voim să devenim din oprimati oprimatori, din asupriți asupritori. Noi voim să întronăm pe aceste plaiuri libertatea tuturor neamurilor și a tuturor cetățenilor.

Noi propunem decretarea unirei cu Regatul României a întregei Transilvanii, a întregului Banat și a întregului teritoriu locuit de Români al Ungariei……………

Noi nu vrem să verse nimenea lacrimile pe cari le-am vărsat noi atâtea veacuri și nu voim să sugem puterea nimănui, așa cum a fost suptă a noastră veacuri de-a rândul”

Astăzi, fiind alături unii de ceilalți, să ne afirmăm mai mult decât oricând puterea de a fi noi înșine și într-o puternică recunoștință față de strămoșii noștri să cinstim cum se cuvine moștenirea lăsată, o Românie frumoasă și veșnic râvnită de alții, încât secole de-a rândul ne-a fost hărăzit să luptăm pentru ea!

La mulți ani, Românie frumoasă și tânără! Fii și fiicele tale, veșnic te slăvesc!

Facebook Comments Box
Arată-ne că ți-a plăcut ce ai citit!. Dă-ne un SHARE și un LIKE! Mulțumim!

2 comentarii

  • Un român

    Este timpul sa realizam ce am avut si ce am pierdut. Am avut multe speranțe dupa 1989 si am pierdut încrederea de a mai fi noi înșine, cu bune si cu rele. Occidentul ne-a minimalizat rolul si rostul încât am ajuns sa credem ca un os de la masa lor este un gest de bunăvoință. Azi imi doresc sa fim cu toții romanii de alta dată cărora nu le-a pasat de vicisitudini si de interese! La multi ani, România! La mulți ani, români!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *