Analize,  Uncategorized

Crăciunul, o stare de spirit pentru întreaga viaţă

„Dacă aş fi fost filosof, aş fi scris o filosofie a jucăriilor, demonstrând că, în viaţă, nimic nu trebuie luat în serios, şi că ziua de Crăciun petrecută în compania copiilor este una dintre puţinele ocazii în care oamenii trăiesc cu adevărat din plin”, spunea scriitorul Robert Lynd.

Există câteva momente pe parcursul anului în care întoarcerea la inocenţă şi către sentimentele de dăruire şi de profund curaj devin o necesitate şi un moment căruia, de la an la an, îi conştientizăm importanţa. Inocenţa şi bucuria pe care bunătatea şi frumosul ne-o oferă au, de cele mai multe ori, un adevărat inamic reprezentat de continua întrecere cu noi înşine şi cu ceilalţi. Această întrecere şi un soi de competiţie în care ne-am lăsat uneori târâţi fără să avem nevoie de vreun premiu au făcut din sărbătorile noastre sfinte doar un pretext consumerist pentru un maraton de cumpărături.

Crăciunul este despre iubire, apropiere şi înţelegere, însă nu am înţeles niciodată de ce oamenii trebuie să aştepte un an întreg pentru asta. Momentele de recunoştinţă şi starea de conştienţă pentru tot ceea ce primim şi oferim ar trebui să fie temele noastre pentru acasă pe tot parcursul anului. La fel cum în seara magică a Crăciunului nu căutăm bradul ideal, cadoul ideal sau persoana ideală, căci acesta este momentul în care toţi brazii, toate cadourile şi toţi oamenii sunt ideali, tot aşa pe parcursul anului să învăţăm să nu căutăm idealuri, ci să fim în fiecare zi cea mai bună versiunea a noastră şi să mergem la culcare cu gândul că am făcut tot ce am putut pentru asta.

„Crăciunul este pentru totdeauna, nu doar pentru o zi, este dragoste, dorinţa de a trăi împreună, de a dărui, toate acestea nu sunt de pus deoparte ca nişte clopoţei, lumini şi beteală argintie într-o oarecare cutie pe un raft. Binele pe care îl faci pentru alţii este binele pe care ţi-l faci ţie.” – Norman Brooks

Vă urez să aveţi Crăciunul pentru totdeauna în suflete şi să regăsiţi inocenţa şi bucuria de a experimenta cea mai bună versiune a voastră!

Sărbători cu bucurie!

Facebook Comments Box
Arată-ne că ți-a plăcut ce ai citit!. Dă-ne un SHARE și un LIKE! Mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *