Drum lin printre îngeri, Dănuț Tol!
Timpul pământean s-a oprit în loc pentru Dănuț Tol, dar timpul etern petrecut alături de Dumnezeu abia a început. Atât de mult l-a iubit Dumnezeu și atât de mult a avut nevoie de el, încât nu a mai avut răbdare.
Dănuț tol, a plecat spre o lume mai bună atât de brusc și de nedrept. Avea doar 19 ani, o mare pasiune, robotica, și o viață înainte de visuri pe care abia aștepta să și le îndeplinească. Impreună cu colegii săi din Delta Force a câștigat anul trecut Campionatul Mondial de Robotică desfășurat la Huston, Texas, în Statele Unite ale Americii, la care au participat 160 de echipe din toată lumea, iar de anul acesta era student la Timișoara, la Universitatea Politehnică, unde a fost admis fără admitere pentru ca obținuse rezultate foarte bune la competiția de robotică din SUA. Își dorea să termine facultatea și să construiască roboți, era ca un frate pentru membrii echipei sale, Delta Force, unde făcea voluntariat după admiterea la facultate, pasionat, plin de energie și optimism, încurajându-și mereu colegii cu o vorbă bună și cu un zâmbet.
În laboratorul de robotică Delta Force, joi, a fost aprinsă o lumânare în memoria lui Dănuț, chiar lângă imprimanta 3D, la care îi plăcea să lucreze, pentru că era pasionat de acest tip de proiectare. De pe pereți, din fotografiile de la competițiile la care a participat, își va veghea de acum încolo colegii care îi vor duce pasiunea mai departe.
Corina Botoșan, mentorul echipei de robotică Delta Force, își amintește ceea ce Dănuț i-a spus anul trecut, într-un moment în care echipa avea o problemă cu cazarea la Campionatul Național: ”Cori, tu ești îngerul nostru!”. Acum, el a devenit îngerul echipei și al tuturor celor care l-au cunoscut, al celor cărora le-a zâmbit și cu care și-a împărtășit pasiunea.
Robotica românescă a pierdut un tânăr excepțional, un om minunat, un fiu, un coleg, un sprijin, un exemplu pentru alți copii că prin seriozitate, pasiune, dedicare, muncă și energie poți realiza lucruri mărețe care să dăinuie și să ajute oamenii.
Drum lin, într-o lume mai bună, în care să poți construi roboții pe care aici timpul nu ți-a permis să îi mai construiești!
Ciprian Demeter