Uncategorized

George Ivașcu – din lumina scenei în culisele conducerii artistice, într-un dialog profund în emisiunea ” Povestiri nespuse din Romănia”

În fiecare seară de sâmbătă, între orele 21.15 – 22.00, realizatorul emisiunii ”Povestiri nespuse din România”, Ciprian Demeter, editorialist la Jurnalul Național și lector universitar, vă așteaptă cu cele mai noi interviuri, dezbateri și păreri pe teme sociale, politice, culturale și artistice, alături de invitați din cele mai diverse domenii. Nu putem direcționa vântul, dar dacă știm din ce direcție bate, ne putem ajusta pânzele. Alături de noi pe frecvențele: AM 630 KHz, FM 102.9 MHz Arad, FM 103.6 MHz Făget, FM 101.5 MHz Petroșani sau online pe http://www.radiotimisoara.ro, ascultătorii vor afla din ce direcție bate vântul și cum să-și ajusteze pânzele pentru a parcurge, în lung și-n lat, România oamenilor frumoși, într-o discuție deschisă în care sunt împărtășite poveștile celor care au văzut fața frumoasă a acestei țări și care au contribuit prin munca lor la păstrarea și la dezvoltarea României Frumoase.

Invitatul nostru de astăzi este George Ivașcu, actor și regizor, iniţiatorul proiectului „Aleea Celebrităţilor” din Piaţa Timpului din București şi fost ministru al Culturii. Este cofondatorul Teatrului Metropolis din Bucureşti.

În prezent, este profesor în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București.

George Ivașcu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică (astăzi U.N.A.T.C.) în 1993. În cei peste 30 de ani de carieră a jucat pe scenele celor mai importante teatre din București și din țară, fiind angajat în 1993 la Teatrul de Comedie, apoi în 1996 la Teatrul Național „I.L. Caragiale”, București (TNB). Este conf. univ. dr. la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București.

În calitatea sa de manager cultural s-a impus ca promotor și susținător al tinerei generații de creatori de artă teatrală, în egală măsură fiind preocupat de păstrarea memoriei artiștilor consacrați de teatru și film din România, inițiind proiectul Aleea Celebrităților din Piața Timpului. Este, de asemenea, și inițiatorul cotidianului online de cultură, Ziarul Metropolis.

Iată doar câteva repere din activitatea unui invitat de excepție, într-un interviu care ne va îmbogăți experiențele.

Facebook Comments Box
Arată-ne că ți-a plăcut ce ai citit!. Dă-ne un SHARE și un LIKE! Mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *