Comunicate

REBECCA, amintiri bântuitoare și secrete întunecate, un musical de o tensiune incredibilă pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

Scena Teatrului Național de Operetă şi Musical “Ion Dacian” oferă două zile de spectacol captivant și emoționant, 25 și 26 mai, începând cu orele 18:30, găzduind musicalul “Rebecca”, o poveste gotică plină de mister și dragoste.

Amintirea bântuitoare a unei prime soții frumoase, a unui văduv misterios bogat, a unei moșii mărețe, a unei menajere obsedate și manipulatoare, ”Rebecca” are totul!

Este vreo surpriză că acest subiect în cheie gotică, plin de mister, dragoste, gelozie și moarte continuă să ne fascineze și astăzi?

Pornind de la romanul omonim scris de Daphne du Maurier în 1938, adaptat pentru cinema de Alfred Hitchcock în 1940, musicalul ”Rebecca” urmărește povestea plină de mister a unei tinere naive și modeste, de o condiție materială precară, ”Ich”.

Musicalul ”Rebecca” a fost prezentat pentru prima dată publicului  la Viena, pe scena Raimund Theater, pe 28 septembrie 2006, sub regia excepționalei Francesca Zambello, devenind rapid un mare succes, cu nenumărate reprezentări internaționale.

Cei mai de succes doi scriitori muzicali vorbitori de germană din toate timpurile, Michael Kunze și Sylvester Levay au creat musicalul capodoperă ”Rebecca”, o producție spectaculoasă, cu o recuzită magnifică, melodii emoționante și efecte speciale uimitoare.

Povestea de dragoste romantică are loc în Anglia într-un conac maiestuos: Manderley. La un an de la moartea ei, farmecul întunecat al fostei proprietare, Rebecca de Winter, încă bântuie moșia și locuitorii săi. Va reuși oare noua soție, tânără și timidă, a lui Maxim de Winter să scape de această umbră?Noua Lady de Winter se afirmă împotriva prezenței copleșitoare a primei soții a soțului ei și îi dezvăluie secretul terifiant.

Un thriller britanic care încântă și fascinează, captivant, cu multe intrigi și surprize întunecate, puse în scenă uluitor, cu melodii spectaculoase, recuzită fastuoasă, o orchestră de excepție și efecte speciale spectaculoase.

Musical în două acte de Michael Kunze & Sylvester Lévay
Libretul și versurile: Michael Kunze
Muzica și orchestrația: Sylvester Levay
După romanul “Rebecca” de Daphne du Maurier
Traducere și adaptare în limba română: Ernest Fazekas
Un spectacol de Attila Béres
Coordonator Muzical: Tamás Bolba (Ungaria)
Dirijor: Constantin Grigore / Alexandru Ilie
Decor: Balázs Horesnyi (Ungaria)
Costume: Rita Velich (Ungaria)
Coregrafie: Ákos Tihanyi (Ungaria)
Dirijor cor: Aurel Muraru
Asistent regie: Sorina Raluca Micșunescu; Asistent coregrafie: Rita Szuts (Ungaria); Light design: Dreiszker Jozsef (Ungaria); Sound design: Tamas Istvan Ditzman (Ungaria); Producător delegat general: Corina Ștefan
Distribuție:Ich: Daniela Bucșan, Maxim de Winter: Florin Budnaru, Mrs. Danvers: Adina Sima, Jack Favell: Adrian Nour, Frank, Crawley: Florin Ganea, Ben: Daniel Găină-Cojuharov, Edythe Van, Hopper: Mihaela Alexa, Beatrice Lacy: Amelia Antoniu, Giles Lacy: Orest Pîslariu-Ranghilof, Colonelul Julyan: Andras Demeter, Judecătorul Horridge: Anton Zidaru
Roluri Secundare și Figurație:Frith: Alois Doboș, Robert: Marius Meragiu, Mrs. Rutherford: Gladiola Nițulescu- Lamatic, Clarice: Bianca Flueraș, Umbre: Alexandra Borîia, Melis Ramazan, Camelia Ghiță, Evita Gurtovaia, Cealaltă ,,Eu’’: Andreea Bârzescu, Ospătar: Mircea Crăciun, Umbra Rebeccăi: Marina Stanciu, Servitori în conacul Manderley: Ioana Băiașiu, Carmen Anghel, Răzvan Rusu,Alexandru Vasile.

Cu participarea Orchestrei, Corului și Baletului Teatrului Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian”.

Vă invităm pe 25 și 26 Mai 2024, de la orele 18:30 să pătrundeți în lumea musicalului “Rebecca”, o poveste gotică plină de mister și dragoste, pe scena Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”.

Informații despre stagiunea 2023-2024, cât și calendarul spectacolelor și evenimentelor desfășurate la Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” le puteți afla de pe site-ul oficial: https://www.opereta.ro/, de pe pagina de Instagram opereta.ro, sau de pe pagina de Facebook a teatrului: https://www.facebook.com/OperetaIonDacian. Biletele pot fi achiziționate atât on-line de pe site-urile www.opereta.ro și www.ticketstore.ro cât și de la casa de bilete aflată în incinta teatrului din Bulevardul Octavian Goga, nr.1, sector 3.

 

Facebook Comments Box
Arată-ne că ți-a plăcut ce ai citit!. Dă-ne un SHARE și un LIKE! Mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *