Analize

De la injustiție la justiție

În contextul actual al desecretizării protocoalelor, constat că Serviciul Român de Informaţii s-a ocupat de fapt de propria supremaţie instituţională şi financiară şi de căpuşarea statului de drept, în loc să se ocupe de siguranţa naţională. Sistemul s-a protejat pe el însuşi, dar nu şi pe cetăţeni.

Ce anume au în comun semnatarii acestor protocoale? Slugărnicia, incompetenţa profesională, dorinţa avidă de putere cu orice preţ. Până la un punct, aceste însuşiri ale personajelor mi-ar fi cel puţin indiferente… dar când asemenea persoane se află în fruntea unor instituţii de forţă şi când din dorinţa lor nebunească de putere mai capătă o trăsătură comună, aceea de trădători, societatea trebuie să reacţioneze imediat.

Există două maniere de a combate: una prin lege, cealaltă cu ajutorul forţei. Prima este proprie oamenilor, cealaltă este comună cu animalele.

Urmând demersul legal şi obligatoriu în vederea clarificării acţiunilor Serviciului Român de Informaţii sub mandatul lui George Maior, ar trebui ca preşedintele României de urgență să-l retragă pe domnul Maior de la ambasada României din Washington şi să ofere explicaţii despre o situaţie gravă şi care a distrus destine privite individual, dar şi un destin colectiv, căci un popor care suferea în interior în mod repetat încălcări ale  prestigiului, demnităţii şi liberţilor sale nu va putea avea niciodată puterea de a rezista primejdiilor din afară.

Un mod de a aprecia inteligenţa şi competenţa unui conducător este să-i priveşti pe oamenii din jurul lui. Privind la oamenii din jurul lui Băsescu şi la cei din jurul lui Klaus Werner şi cum l-o mai chema…  pentru că mi-aş dori să pot scrie un nume românesc pentru preşedintele ţării mele, identific o tipologie comună celor două „regimuri“ şi constat că sunt pe lumea aceasta oameni care, incapabili şi neputincioşi, pe care natura nu i-a înzestrat decât cu ambiţii prosteşti. Aceştia nu vor fi în stare niciodată sa se ridice pe ei măcar cu un deget, însă toată viaţa se vor căţăra pe nenorocirile altora, iar pentru a prevedea viitorul este uneori suficient să arunci o privire în trecut, pentru că orice eveniment are mereu legătură cu timpurile care le-au precedat. Create de oameni animaţi de aceleaşi pasiuni, aceste evenimente trebuie în mod necesar să aibă aceleaşi rezultate.

Ceaușescu a fost împuşcat pentru subminarea economiei naționale. O mână de sceleraţi mediocri din punct de vedere intelectual şi uman au distrus tot capitalul românesc, lăsându-ne la cheremul străinilor, au călcat în picioare libertatea şi demnitatea unui popor.

Asigurarea bazelor legale ale funcţionării statului, garantarea libertăţii şi egalităţii indivizilor, responsabilitatea socială a indivizilor, echitatea şi justiţia sunt principii pe care se clădeşte o democraţie sănătoasă în care Constituţia şi drepturile omului sunt punctul de plecare al oricărui demers legislativ şi jurisdicţional… aceste protocoale au călcat în picioare Constituţia. Nişte iresponsabili au aruncat la coş legea fundamentală a unei ţări şi, asemenea unor chimişti care fac experienţe călcând în picioare Tabelul lui Mendeleev, urmează să se aştepte la o reacţie chimică violentă, în propriul laborator.

Facebook Comments Box
Arată-ne că ți-a plăcut ce ai citit!. Dă-ne un SHARE și un LIKE! Mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *