Anchete

Herculane, o stațiune în care ilegalitatea este la tot pasul (III)

Așa cum am promis, continuăm seria dezvăluirilor, dar înainte de a asta, vreau să fac cunoscut un aspect foarte neplăcut generat de dezvăluirile anterioare. Senatorul Marcel Vela a afirmat că îi va sancţiona pe consilierul Doru Coșei, dar și pe colega sa Mariana Molnar. Nu cred că opinia domnului senator, de a-i sancționa pe acești consilieri este împărtăşită şi de alţi colegi din partid, chiar la nivel național, dat fiind faptul că Doru Coșei a vorbit despre ilegalitățile din Băile Herculane, fără a face vreo declarație politică. Mai jos redau din declarația domnului senator PNL.

”S-a discutat în organizație ca cei doi să nu mai încalce statutul și să iasă public pentru că altfel se ajunge la retragerea sprijinului” spune președintele Ion Marcel Vela.

Acesta vorbește chiar despre o hotărâre de consiliu local prin care s-ar fi primit o sponsorizare serioasă de la hotelurile Diana și Afrodita și cei doi ar fi votat împotrivă. ”Dacă mai face așa ceva înseamnă că nu mai face parte din echipa noastră” a spus Marcel Vela.

Dacă domnul senator, președinte de organizație PNL, ar fi înzestrat măcar cu un strop de curiozitate, ar fi cerut o copie a procesului- verbal de ședință din acea dată şi ar fi observat că doamna Molnar Mariana nici măcar nu a fost prezentă la ședință, deoarece era prezentă la târgul de turism din București. În fapt, cred că domnul senator, este supărat că nu s-a votat bugetul din cu totul alte considerente. Mai mult, a declarat că domnul primar Miclău este unul dintre cei mai performanți primari din Caraș-Severin. Ar fi interesant să aflăm şi noi care sunt măreţele realizări, căci numele acestui primar nu poate fi asociat decât cu un trotuar cu lungimea de aproximativ 900 m. Interesant ar fi la ce preț a fost contractată această lucrare, deoarece unele persoane avizate vorbesc despre suma de aproximativ 500.000 – 600.000 de lei.

În cursul anului 2013, în urma sesizărilor unor cetățeni din Orașul Băile Herculane, autoritățile locale au întreprins o serie de controale în zona Gării CFR , în urma cărora s-au constatat o serie de construcții ilegale edificate pe un teren aflat în folosință, în suprafata totală de 2000 mp folosit de către doi asociați, SC SLG GEANINA IMPEX SRL și AF TELEAGA VASY , fără ca asociatul SC SLG GEANINA IMPEX SRL să își fi dat acordul cu privire la edificarea acestor construcții. Practic, a avut loc o ocupare, abuzivă, fără drept a întregii suprafețe de teren care a fost dată în folosință celor doi asociați, câte 1.000 mp fiecare. Suprafața de teren deținută de AF Teleagă Vasy a fost înscrisă în C.F. 30472 și 30471 Mehadia.

Băile Herculane, perla din Banat, o stațiune cu parfum penal!!!

La data de 23.04.2013, arhitectul șef și un consilier principal din cadrul Primăriei Băile Herculane, se deplasează la fața locului și constată următoarele abateri, privind disciplina în construcții conform procesului-verbal nr.7946/23.04.2013.

Pe terenul aferent parcării aflate vizavi de Gara Băile Herculane situate pe malul drept al râului Belareca, adiacent drumului national DN6, s-au constatat următoarele: Confecție metalică cu geam PVC sticlă teropan cu dimensiuni de aroximativ 10m x 3m fără a deține autorizație, așternerea unui strat de ballast pe o suprefață aproximativă de 1.000 mp, depozitarea pe teren a unei cantități de piatră cubică.

Lucrările de construcții sunt executate pe raza monumentului istoric Gara Oraș Băile Herculane încadrându-se la prevederile art. 25 din Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. S-au dispus umătoarele măsuri : sistarea lucrărilor de construcții fără autorizație de construcție și intrarea în legalitate.


Având în vedere că Teleagă Vasile sfidează autoritățile locale și efectuează în continuare lucrări neautorizate, Primăria Orașului Băile Herculane trimite adresa nr. 7947/23.04.2013 prin care i-a pus în vedere cele constatate prin P.V. și sistarea de îndată acele lucrări, însă, Teleagă Vasile a continuat acele lucrări, motiv pentru care în data de 13.05.2013 prin Adresa nr. 8360, Arhitectul șef ing. Moldovan Cristian a solicitat oficiului juridic realizarea demersurilor necesare pentru aplicarea art.25 din Legea 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții, avînd în vedere faptul că lucrările au fost executate în cadrul zonei de protecție a monumentelor istorice, în cadrul zonei de protecție a imobilului monument istoric, privind sesizarea organelor de urmărire penală, care a fost formulată la data de 17.10.2013 și depusă la Poliția Orașului Băile Herculane.

În data de 04.10.2013 a urmat un alt control din partea Primăriei Băile Herculane care a constatat, de asemenea, încălcări din partea lui Teleagă Vasile privind disciplina în construcții. Pe terenul aferent parcării aflate vizavi de Gara Băile Herculane situate pe malul drept al râului Belareca adiacent drumului DN6, s-au constatat următoarele abateri, domnul Teleagă Vasile nu a sistat lucrările de construcții în conformitate cu adresa nr.7947/23.04.2013, ele au continuat și constau în:

  • Realizare construcție cu regim de înălțime parter cu sarpantă metalică finalizată în proporție de 90%;

  • Realizare construcție anexă regim de înălțime parter din cărămidă BCA finalizată în proporție de 60%;

  • Montarea foișoare material lemnos buc. 6;

  • Realizarea perete de piatră zidită în râul Cerna.

În baza unui titlu executoriu constând în Sentința civilă nr.297/2010 a Tribunalului București Secția a III- a civilă, Decizia civilă nr.160 A/210 a Curții de Apel București, Secția a 9-a civilă și pentru cauza privind proprietatea intelectuală și decizia nr.491/2010 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție Secția Civilă a fost demarată executarea silită imobiliară pentru terenul în suprafață de 1000 mp deținut în folosință de Teleagă Vasile, în baza Contractului de asociere în participațiune.

Întrebarea care se pune în acest caz este de ce a fost demarată executarea silită imobiliară exact pe acel teren, de ce Primăria Băile Herculane nu a dispus de resursele financiare necesare stingerii debitului datorat? De ce nu a fost demarată procedura de executare silită prin poprire, știut fiind faptul că vorbim de o instituție publică care încasează impozite și taxe locale în cuantum destul de ridicat? De ce nu s-a formulat o cerere de eșalonare a obligațiilor de plată, în cazul în care primăria nu ar fi avut disponibilul necesar de a achita integral suma/debitul datorat? Oare nu voit s-a dorit înstrăinarea acestui teren?

Interesant este că executarea silită, ce a făcut obiectul Dosarului execuțional 229/EX/2013 a fost instrumentat de către executorul judecătoresc Țimonea Mihai, care în cuprinsul Actului de adjudecare din 14.02.2013 nu specifică modalitatea în care a fost achitat prețul de 15.000 euro de către licitatorul Teleagă Vasile, mai mult suma este trecută doar în euro, fără a fi indicate și prețul de adjudecare în lei.

Există o legătură interesantă între actualul primar Miclău Cristian și Teleagă Vasile, în sensul în care contabilitatea firmelor acestuia din urmă este ținută la un cabinet de contabilitate unde mama domnului primar este angajată. Deci, este de înțeles de ce domnul primar dă o declarație pe propia răspundere că un teren este liber de sarcini chiar dacă extrasul C.F. arăta altceva, pentru un schimb de terenuri în favoarea acestui om de afaceri. De aceea, cred că niciodată actualul primar nu va lua decizii împotriva acestui om de afaceri

Facebook Comments Box
Arată-ne că ți-a plăcut ce ai citit!. Dă-ne un SHARE și un LIKE! Mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *