Analize

”La piață. Revuluția”, o desfășurare scenografică a timpului pe scena Operei Naționale București

Descoperă, miercuri, 7 februarie 2024, de la ora 18:30, ”La piață. Revuluția”, o experiență artistică inedită în care baletul clasic se împletește cu opera modernă, transpunând Revoluția din 1989 și anii care o urmează într-un spectacol fascinant plin de emoție și inovație, pe scena Operei Naționale București.

Într-o lume a artei în continuă reînnoire, Opera Națională București își deschide porțile către o experiență inedită și captivantă: ”La piață. Revuluția”. Spectacolul este o colaborare îndrăzneață între Opera Națională, Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical ”Ludovic Spiess” și Asociația ENVIRON, care aduce în prim plan o producție cu totul specială, realizată din materiale reciclate.

Sub îndrumarea regizorului Alexandru Nagy și coregrafia plină de energie a Sandrei Mavhima, acest spectacol unic înfățișează o călătorie fascinantă, înapoi în timp, prin cei 33 de ani care au trecut de la Revoluția din 1989, creând un  diptic emoționant format din baletul ”La Piață” de Mihail Jora și opera ”Revuluția” de Adrian Iorgulescu care dă viață acestui tablou captivant al istoriei recente. Scenografia impresionantă, concepută de Andreea Koch, utilizează mijloace moderne de punere în scenă, inclusiv videomapping și elemente reciclate, oferind publicului o experiență vizuală de neuitat, în timp ce punctul culminant al spectacolului este dirijat de legendarul Maestru Cristian Mandeal, care dă viață muzicii și emoției fiecărui moment.

Plecând de la premisa că Revoluția se desfășoară mereu în piață, regizorul Alexandru Nagy și coregrafa Sandra Mavhima au reușit să creeze un univers artistic care ne confruntă cu propriile noastre rădăcini și istorie. Personaje memorabile, interpretate de actori talentați și dansatori pasionați, aduc la viață atmosfera vibrantă și tumultul istoric al acelei perioade.

Distribuția:

La piață de Mihail Jora

Securistulː Alexandre Plesis, Secretara securistului: Ella Puurtinen, Cuplu nobili: Octavia Cristea – Sergiu Dan (debut), Liderul: Raul Oprea, Golani: Andreea Vălean – Cristian Șușu (debut) – Jacob Connor, Vânzătorii de ziare: Maria Gogonea, Gabriela Durleci, Răzvan Cacoveanu, David Duţu, Muncitorii: Maria Gogonea, Raluca Jercea, Andreea Vălean, Amyra Badro, Gabriela Durleci, Octavia Cristea, Corina Lupescu, Olena Sabosia, Ruxandra Necula, Isabella Măciucă, Andreea Ţăruş, Răzvan Cacoveanu, Cristian Șușu (debut), Raul Oprea, Stefano Nappo, David Duţu, Horia Bucur, Jacob Connor, Aibek Ryskulbekov, Miliţieniiː Răzvan Cacoveanu, Horia Bucur, Raul Oprea, Aibek Ryskulbekov, Nobilii: Isabella Măciucă, Rachel Gil, Ruxandra Necula, Olena Sabosia, Stefano Nappo, David Duţu, Aibek Ryskulbekov, Minerii: Isabella Măciucă, Corina Lupescu, Ruxandra Necula, Cuplul Ceauşescu: Rachel Gil – Horia Bucur

Cu participarea Baletului Operei Naționale București

Revuluția de Adrian Iorgulescu

Conu’ Leonida: Valentin Racoveanu, Efimița: Sorana Negrea, Safta: Stanca Maria Manoleanu, Actori: Norbert Bilegan, Georgia Bajdechi, Ana-Maria Panait, Doru Pătrașcu, Alexandru Stavrositu, Nicolae Bulete, Ana Banică, Andreea Ceaușu, Tudor Aron, Andreea Elena Duță, Ioana Bulgaru, Mihai Trăsnea

”La piață. Revuluția” este mai mult decât un simplu spectacol; este o călătorie emoționantă și edificatoare care aduce la lumină puterea artei de a transpune și de a reflecta esența umană în toată complexitatea sa, un eveniment de neratat pentru toți cei care doresc să trăiască și să înțeleagă mai profund momente definitorii din istoria noastră recentă.

Informații despre stagiunea 2023-2024, cât și calendarul spectacolelor și evenimentelor desfășurate la Opera Națională București puteți afla de pe site-ul oficial: https://www.operanb.ro/, de pe pagina de Instagram https://www.facebook.com/operanb.ro/, sau de pe pagina de Facebook: https://www.instagram.com/operanationalabucuresti/. Biletele pot fi achiziționate atât on-line de pe situl https://tickets.operanb.ro cât și de la casa de bilete aflată în incinta operei din Bd. Mihail Kogălniceanu 70-72, sect. 5.

 

Facebook Comments Box
Arată-ne că ți-a plăcut ce ai citit!. Dă-ne un SHARE și un LIKE! Mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *