Analize

SIE și incompetența informațională

Sincer, nu mi-am închipuit vreodată că un sistem de informații extern, cu propriile mijloace, ar putea încerca destabilizarea propriei națiuni printr-o mobilizare externă a cetățenilor din afara ţării.

Dar trecând peste stupoarea care mă încearcă şi în demersul firesc al oricărui cetăţean de bună-credinţă, încerc să găsesc un raționament logic al evenimentelor din 10 august 2018, atât cât se poate.
După ultimele evenimente din Piața Victoriei, începem să înțelegem că, în România, cei care fac atât legea, cât și abuzurile sunt de fapt autoritățile publice care sunt plătite tot de cetățean din banul public. Serviciul de Informaţii Externe a greșit, picând în propria capcană, deoarece nicăieri în lume nu am văzut o populație care conviețuiește în afară să aibă capacitatea să coaguleze pentru un miting în țara de proveniență. De aceea, consider că prin convocarea CSAT ar trebui de urgență cerut un punct de vedere directorului SIE cu privire la mobilizarea creată în diasporă și dacă serviciul pe care îl conduce ar avea vreo contribuție la aceste manifestări.

După tot ceea ce s-a relatat în spațiul public, nu pot să nu observ că de fapt țara noastră se află într-un război pentru supremația informațională. Problema este că atât SIE, cât și SRI au picat în
capcana serviciilor de informații străine, care nu își doresc o Românie puternică, cu atât mai mult cât România ar trebui să prea președenția Uniunii Europene.

Marea întrebare este cum serviciul extern de informații nu reușește să controleze nici măcar modurile de comunicare între comunități, de aceea cred cu tărie că a venit momentul unor restructurări masive în acest serviciu și nu numai.

Adică, dacă ești român și nu faci ce vor serviciile, poți să te consideri un om terminat. În timp ce liderii politici în propria prostie încearcă să manipuleze singura opinie publică rămasă necontrolată, și aici mă refer la diaspora.

Văzând ce s-a întâmplat în ultimele zile, constat cât de vulnerabili suntem la nivelul unui stat de drept. Dacă, până astăzi, la noi am asistat la un război al unor servicii străine pe teritoriul patriei noastre, se pare că de acum asistăm la un război al propriilor servicii românești. De aceea, este momentul unui lucru clar și lucid, adică crearea unei serviciu de informații central cu mai multe direcții de informații, deoarece cred că este momentul pentru crearea un sistem de informații performant, în care toți angajații să lucreze pentru și în interesul României. Este greu ca după două secole de angajări în sistemul public pe criterii pecuniare, și nu de performanță, să credem că la tot ceea ce asistăm este o întâmplare.

Românii din diaspora trebuie să înţeleagă că este momentul să luptăm pentru un ideal, nu pentru o pâine, iar cei care îi manipulează ne vor dezbinaţi, slabi şi mulţumiţi cu pâinea amărâtă pe care o câştigăm muncind prin ograda altora, iar în ciuda tuturor lucrurilor rele care ni s-au întâmplat în ultimele 3 decenii, România este încă un teritoriu râvnit cu multă ardoare de către interese străine, iar pentru acapararea resurselor naturale şi a forţei de muncă ieftină şi bine pregătită sunt unii care nu se tem de nimic.

 

Facebook Comments Box
Arată-ne că ți-a plăcut ce ai citit!. Dă-ne un SHARE și un LIKE! Mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *